user_mobilelogo
subimage-03.png

klaas 01

Over De Traan

TWINTIG JAAR DE TRAAN

van dorpskroeg naar het theater.

Feest voor het publiek, feest voor de Traan. Het kan niet mooier. In het jaar dat, de Traan twintig jaar bestaat, treedt de Traan op in theater de Tamboer in Hoogeveen, Schouwburg Ogterop in Meppel en theater de Meent in Steenwijk. De Traan in het theater.

Eind 1996, na een groots meezingfeest in Borger, ontstond het idee om de Traan op te richten. Na een week was de eerste repetitie op een zondagmorgen in een café. in Borger. Compleet met een muzikaal leider, een pianist, drie accordeonisten, een bassist/tubaspeler en twintig enthousiaste zangers. Met groot enthousiasme werden de meest droevigste liederen gezongen.

Nu twintig jaar later is het aantal zangers uitgebreid naar dertig, waarvan de meesten ook solo zingen. Het orkest is versterkt met twee saxofonisten, gitarist, drummer en een multi instrumentalist en bestaat nu uit 10 man. Jans Polling is de muzikaalleider en presentator. Naast de theaters treedt de Traan twee a drie maal per maand op in zalen in het noorden van het land.(zie de agenda). De droevige liederen uit het verleden zijn vervangen door bekende songs uit de jaren 60, 70 en 80.

Een optreden van de Traan is een ware happening. Een feest van herkenning, van meezingen en meebeleven. De Traan in twintig jaar, van dorpskroeg naar het theater. Van koor, naar entertainmentgroep, verrassend en meeslepend.

handtekening

voorzitter

Boekingen

Martin Lohr - 0593-331520 - m.lohr@vodafonethuis.nl

Jans Polling - 050-4096693 - polwel@kpnmail.nl